شاخص جهانی حقوق بازنشستگی
در این کتاب پس از تحلیل و بررسی مدلهای اقتصاد سیاسی فعلی، نقش امور سیاسی در سیاستهای بازنشستگی مشخص شده و سپس، مدلی از اقتصاد سیاسی برای نظام بازنشستگی معرفی شده است که بهطور مشخص، سلایق سیاسی گروههای سنی مختلف را لحاظ میکند.
امروزه همه نظامهای بازنشستگی در سراسر جهان، اعم از دولتی و خصوصی، نسبت به گذشته زیر فشار بیشتری هستند. بسیاری از کشورها یا در پی اصلاحاتی در نظام بازنشستگیشان هستند یا اصلاحاتی را اعمال کردهاند. در این فضای جهانی تغییر، خیلی مهم است که همراه با همدیگر یاد بگیریم که بهترین عملکرد ممکن، برای زمان حال و آینده، چیست؟ این کتاب ویرایش هفتم از گزارش «شاخص بازنشستگی جهانی ملبورن مرسر» است و درواقع پژوهشی است در این حوزه که نظام بازنشستگی 25 کشور جهان با سیاستها و عملکردهای متفاوت، را مقایسه میکند.
بسیاری از چالشها و دشواریهای مرتبط با پیر شدن جمعیت در میان کشورهای مختلف صرفنظر از تفاوتهای اجتماعی، سیاسی، تاریخی و اقتصادی آنها یکسان است. اصلاحات و تغییرات ضروری برای رویارویی با این مشکلات نیز یکسان هستند و همگی مرتبطاند با مسائلی از قبیل سن بازنشستگی، تشویق افراد به اشتغال طولانیتر، میزان پول پسانداز برای بازنشستگی، مسائل مربوط به طراحی نظام مزایا برای جلوگیری از کسر شدن مزایا پیش از سن بازنشستگی.
در این کتاب به بررسی این نکات پرداخته شده است که آیا نظامهای بازنشستگی قادر به ارائه خدمات در آینده خواهند بود؟ نکتهٔ جالب و قابلتوجه این است که برخی کشورها سن مشارکت نیروی کار را بالا بردهاند درحالیکه سن کاری در سایر کشورها ثابت باقی مانده است. ما همچنین شاهد نوسانات قابلتوجهی در ارزش داراییهای بازنشستگی (بهصورت درصدی از تولید ناخالص داخلی) بودیم که عموماً به دلیل بحرانهای مالی جهانی و تفاوت در تخصیص داراییها بوده است.
هدف اصلی این کتاب بررسیدن و آزمودن نظام درآمد بازنشستگی کشورهای مختلف با استفاده از بیش از 40 شاخص است. هدف مهم دیگر کتاب مشخص کردن محدودیتها و نارساییهای نظامهای بازنشستگی کشورهای مختلف و ارائه پیشنهادهایی اصلاحجویانه است که منجر به ارائه مزایای بازنشستگی بیشتر، افزایش پایداری و بقای نظام در درازمدت و افزایش اعتماد به نظام بازنشستگی شوند.
برچسب ها
بازنشستگی  مستمری-- سالمندی-- درآمد 
موءلف : | ملبورن مرسر؛ مترجم: مریم جولایی مقدم |
سال تولید : | 1395 |
نوع اثر : | کتاب |
عاملین تولید : |