بودجه 16هزار میلیاردی مجلس برای کمک به محرومیتزدایی
بودجه 16هزار میلیاردی مجلس برای کمک به محرومیتزدایی
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیته محرومیتزدایی کمیسیون تلفیق اعلام کرد: قریب به 16هزار میلیارد تومان جهت محرومیتزدایی فارغ از یارانهها و کمکهزینه معیشت، دیدهشده و همچنین شاخصهای توسعه بر اساس ابلاغیه وزارت کشور بهعنوان هدف قرار گرفته است.
به گزارش روابط عمومی موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی، احمد راستینه در چهارمین وبینار با موضوع "پیرامون نظام متمرکز تأمین اجتماعی برای آحاد مردم" که توسط موسسه عالی پژوهش برگزار شد، گفت: ما معمولاً در نظام جامع تأمین، به علت تمرکز بر برنامههای کوتاه از حرکت بر مسیر افق چشمانداز غفلت کرده و دچار انحراف در برنامه هستیم و این امر باعث میشود به اهداف برنامه نرسیم.
وی تأکید کرد: ما باید مطالبات صندوق بیمهای را که نقش اصلی در برنامهریزی راهبردی و هدایت برنامهها دارد در اولویت قرار دهیم.
راستینه گفت: در این خصوص، مسئله اول این است که با توجه به مصوبه کمیسیون تلفیق قرار شده به مطالبات صندوق تأمین اجتماعی بهطورجدی توجه شود و عدد قابلتوجهی برای جبران حمایت از برنامههای تأمین اجتماعی و مخصوصاً متناسبسازی حقوق بازنشستگان دیده شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خصوص رفع فقر و محرومیتزدایی نیز افزود: زمانی برنامههای محرومیتزدایی زمانی میتواند اثربخش باشد که نگرش مثبت ایجاد شود و این امر نیز وظیفه قانونگذاران است که در زمان سیاستگذاری این نگاه مثبت را ایجاد کنند.
وی گفت: در چنین شرایطی مراکز نیکوکاری و عامالمنفعه ظرفیت بزرگی برای عبور از محرومیت ایجاد کردهاند.
راستینه تصریح کرد: مهمترین مسئولیت در نظام فراگیر این است که جامعه مخاطبین را بهدرستی بشناسیم و راهکار درست ارائه دهیم.
وی نقطه آغازین عبور از محرومیت را هدفگذاری دقیق و شناخت صحیح مخاطبان ارزیابی کرد و افزود: اساساً به مخاطب برای ارتقای توانمندیها و مهارتها کمتر توجه شده و بیشتر نقش حمایتی تأمین اجتماعی موردتوجه بوده است درحالیکه نقش حمایتی دستگاهها و نهادها محدود است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: امروز باید بخش قابلتوجهی از جامعه هدف را با یک هدایت درست و ایجاد راهبریها و با تکیهبر ظرفیتهای بومی و محلی از حوزه حمایتی به سمت توانمندسازی، هدایت کرده و تغییر جهت مناسبی بدهیم و درواقع باید جامعه مخاطب را ارتقا دهیم.
وی ادامه داد: آنچه حائز اهمیت بوده و از آن غفلت شده این است که ارتقای توانمندیها و مهارتها و تناسب حوزه با ظرفیتهای بومی و محلی کمتر موردتوجه قرارگرفته است. در کمیته امداد راهبردهای اشتغال تعریفشده اما باید کاری کرد که بتوانیم تأمین اجتماعی را بهعنوان چتری فراگیر در نظر بگیریم.
وی با اشاره به برخی برنامههای در دست اجرا گفت: قریب به 16 هزار میلیارد تومان جهت محرومیتزدایی فارغ از یارانهها و کمکهزینه معیشتی دیدهشده و همچنین شاخصهای توسعه بر اساس ابلاغیه وزارت کشور بهعنوان هدف قرار گرفت.
راستینه ادامه داد: در بخش زیرساختی اولویتگذاری خواهد شد تا بتوانیم با روشهای بهتری به شناخت جامعه مخاطب بپردازیم.این درحالیکه است که قریب به 10 میلیون نفر، زیرخط فقر مطلق وجود دارد و به همین منظور در تبصره 11 برای عبور از فقر مطلق، عدد قابلتوجهی پیشبینیشده است.
برچسب ها