پایداری مالی در تأمین اجتماعی یا توانایی در ایفای تعهدات مالی


پایداری مالی در تأمین اجتماعی یا توانایی در ایفای تعهدات مالی

ازسوی موسسه عالی پژوهش تأمین‌اجتماعی نشست "پایدارسازی مالی سازمان‌ تأمین‌اجتماعی براساس احکام برنامه هفتم توسعه" برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی، در این جلسه که با همکاری موسسه اکو برگزار شد، دکتر محمدرضا حمیدی معاون تعالی سازمانی و اقتصاد دانش‌بنیان شستا، دکتر حسام نیکوپور مشاور معاونت بیمه‌ای تأمین‌اجتماعی ،دکتر هادی شریفی رئیس گروه مدیریت ریسک معاونت اقتصادی تأمین اجتماعی ،دکتر حامد منجم رئیس گروه مطالعات و برنامه‌ریزی معاونت اقتصادی تأمین اجتماعی ،علی خسروبیگی رئیس گروه محاسبات و راهکارهای تحلیلی بیمه تأمین اجتماعی و یاسمن امینی کارشناس ارشد محاسبات و راهکارهای تحلیلی بیمه تأمین اجتماعی سخنرانی کردند.


از جمله مهمترین عناوین مطرح شده در این نشست:
پایداری مالی در سازمان تأمین اجتماعی به معنای توانایی این سازمان در ایفای تعهدات مالی خود به بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران در بلندمدت است. این پایداری به عوامل متعددی مانند ساختار درآمدها، هزینه‌ها، مدیریت منابع و ذخایر و میزان تأثیرگذاری سیاست‌های اقتصادی، جمعیتی و اجتماعی بستگی دارد.
عوامل مؤثر بر مؤلفه‌های اثرگذار بر چرخه پايداري صندوق­هاي بيمه اجتماعي به عوامل اثرگذار بر خروج جمعيت و عوامل اثرگذار بر ورود جمعيت و از سوی دیگر تعادل میان منابع مالی و مصارف طبقه ­بندی می­شود.
ملاحظات اکچوئری در سازمان تأمین اجتماعی، پیش‌بینی تعداد بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران در سالهای آتی با توجه به چالش جمعیتی از مهمترین موضوعاتی است که باید به آن توجه داشت.
در سال 1415، نسبت پشتیبانی به 1.74 درصد خواهد رسید و این به معنای وجود بحران شدید در سالهای آتی برای سازمان تامین اجتماعی است.
اولین نشانه کسری نقدینگی در سازمان تأمین اجتماعی، تعویق در پرداخت مطالبات درمان غیرمستقیم، استقراض و فروش دارایی‌های مولد بوده است.
یکی دیگر از نشانه‌های بحران نقدینگی در سازمان تأمین اجتماعی، استقراض این سازمان از بانک‌ها است.

 

 

 

 

 

مهم‌ترین راهکاری که برای سازمان تأمین اجتماعی و دیگر صندوق‌های بیمه‌گر اجتماعی ضروری به نظر می‌رسد افزایش منابع مالی و کاهش هزینه‌ها است و تمامی سیاست‌های اتخاذی نیاز است در راستای این دو مورد صورت گیرند.
افزایش منابع مالی درگرو کاهش فرار بیمه‌ای، افزایش نرخ حق بیمه برای گروه‌های خاص، تنوع‌بخشی به منابع درآمدی و پرداخت بدهی‌های دولت است.
همچنین کاهش هزینه‌ها با بازنگری فرمول محاسبه مستمری و کنترل هزینه درمان می‌تواند رخ دهد.

 


برچسب ها
 نشست   بیمه   پایداری مالی   برنامه هفتم توسعه   موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی 

دیدگاه ها

برای ارسال دیدگاه باید وارد شوید.