هفتادمین شماره از فصلنامه تأمین اجتماعی منتشر شد
هفتادمین شماره از فصلنامه تأمین اجتماعی منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی، در این شماره از فصلنامه مقالات زیر ارائه شده است:
طراحی الگوی پارادایمی اخلاق حرفهای: مطالعهای در سازمان تأمین اجتماعی
در این مطالعه مدل پارادایمیِ اخلاق حرفهای به همراه اجزای مربوطه در سازمان تأمین اجتماعی شناسایی شده است.
سازمان تأمین اجتماعی میتواند با استقرار نظام مدیریت اخلاق مدارانه منابع انسانی و تحت تأثیر سه شرط لازم و کافیِ حمایت در رفع تعارضهای کار- خانواده، تأمین بالندگی ساختاری سازمان، پرورش ویژگیهای اخلاقی فردی – سازمانی اعضا، و با رفع موانع سازمانی – اجتماعی اخلاقمداری، از طریق رضایت عمومی و برندسازی توانمندیها، زمینهساز تأمین سیاستهای کلی تأمین اجتماعی شود. بهگونهایکه بازتاب آن در قالب شکوفایی استعدادها و پویایی اخلاقی عضو سازمان و پاسخ به نیازهای محیطی و محاطی سازمان درتأمین رفاه و سلامت جامعه به نمایش گذاشته خواهد شد.
مدلسازی ارتباط میان بیمه تأمین اجتماعی، مخارج سلامت و رفاه اقتصادی در ایران
هدف این مطالعه بررسی مسیرهای تأثیرگذاری و ارتباط میان بیمه سلامت تأمین اجتماعی، رفاه اقتصادی و مخارج سلامت خانوار در قالب یک سیستم از معادلات همزمان است. بر اساس یافته های این مطالعه گسترش پوشش بیمه تأمین اجتماعی از طریق افزایش عمق پوشش خدمات سلامت و کاهش پرداخت از جیب خانوارها بهویژه برای برخی خدمات سلامت که بیشترین میزان پرداخت از جیب خانوارها را در بیمه تأمین اجتماعی به خود اختصاص میدهند، اثرات رفاهی مطلوبی در جامعه بهجای خواهد گذاشت.
پیش بینی تعارض کار-خانواده بر اساس کمالگرایی و تابآوری در پرسنل تأمین اجتماعی شهر تهران
هدف از این پژوهش بررسی پیشبینی تعارض کار-خانواده بر اساس کمالگرایی و تابآوری در میان کارکنان اداره کل تأمین اجتماعی شرق تهران بزرگ است. نتایج نشان داد که تعارض کار – خانواده با تابآوری و زیرمولفه های آن شامل: شایستگیهای فردی، غرایز فردی، پذیرش مثبت تغییر تأثیرات معنوی رابطه مثبت و با کنترل رابطه معکوس دارد. برنامهریزی صحیح، آموزش سرمایههای روانشناختی تابآوری که یک فاکتور محافظتی برای مقابله با سختی است سبب استحکام خانواده و جلوگیری از هم پاشیدگی است.
بررسی وضعیت مرتبط با فعالیتهای شغلی زنان شاغل در بخش غیررسمی
براساس طرح آمارگیری نیروی کار مرکز آمار ایران، اشتغال غیررسمی زنان در کشور بهطور فزایندهای رو به افزایش است. پژوهش حاضر با هدف ترسیم نمایی از فعالیتهای شغلی زنان شاغل در بخش غیررسمی انجام شده است.
دستاوردهای این پژوهش حاکی از آن است که از میان 6/3 میلیون نفر زنان شاغل در کشور بیش از 2 میلیون نفر (4/56 درصد) در بخش غیررسمی اشتغال دارند، عواملی همچون تله محرومیت چندگانه سرمایهای و استقلال منعطف بهعنوان شرایط علی، رشد رو به ازدیاد مشاغل خدماتی در بخش غیررسمی و شاغل بودن بهمثابه راهی برای اعتباریابی زن در جامعه بهعنوان عوامل زمینهای و درنهایت شرایط سخت اقتصادی و همکنشی با شاغلین غیررسمی بهعنوان عوامل مداخلهای در شکلگیری و افزایش فعالیتهای شغلی زنان در بخش غیررسمی موثرند. نتایج تحقیق نشان داد طرد اجتماعی (انزوای اجتماعی)، مقاومت جسورانه و خطمشیهای نرم راهکارهای مقابله با پیامدهای حضور زنان در این بخش میباشند.
فراترکیب مطالعات موانع اجرای خطمشیهای رفاه اجتماعی
این پژوهش قصد دارد با استفاده از یافتههای حاصله از پژوهشهای پیشین موانع اجرای خط مشیهای رفاه اجتماعی در ایران را شناسایی نماید که قابل تعمیم و کاربردیتر برای پژوهشهای آتی شود. در این تحقیق با ترکیب و مقایسه نتایج تحقیقات گذشته در خصوص موضوع پیشرو با استفاده از رویکردی سیستماتیک راهی برای یافتن شکاف پژوهشی حوزه رفاه اجتماعی حاصل میشود.
یافتهها نشان داد که از میان شاخصهای استخراجشده، شاخص نقش مجریان بیشترین اثرگذاری را داشته و پسازآن نقش قوانین و مقررات و دستورالعملهای اجرایی و متعاقب آن بهترتیب شاخصهای بروکراسی اداری، نقش منافع فردی و ناکارآمدی دولتها، نظارت و ارزیابی اجرای خطمشیها قرار میگیرند. این پژوهش نشان داد که ابعاد اثرگذار رفاه اجتماعی به 5 بعد کلان محیطی و بینالمللی، ماهیت خطمشی، ساختار و فرآیند و ارتباطات در خطمشی، ابعاد مربوط به مجریان خطمشی و ابزار و ارزیابی خطمشی میباشند که این ابعاد متشکل از 14 مضامین و 40 معیار است.
مطالعه و بررسی طراحی مسکات سازمان تأمین اجتماعی بر اساس الگوهای ایرانی-اسلامی
این مطالعه با هدف معرفی و طراحی مسکات سازمان تأمین اجتماعی و احصای ویژگیهای یک کاراکتر مبتنی بر الگوهای ایرانی-اسلامی و با توجه به رویکردهای سازمان و نیازهای گروههای هدف برای ارتباط با نسل حاضر انجام شده است.
نتایج نشان داد که مسکات از نوع انسانی و با ویژگیهای ظاهری منطبق با الگوهای ایرانی-اسلامی، مناسب با رویکردهای سازمان تأمین اجتماعی است. در بخش ویژگیهای شخصیتی، ویژگیهایی از قبیل صادق، مشاور، باهوش، خانوادهمدار، دانا، مسئولیتپذیر، صبور و قابل اعتماد بودن و در بخش ویژگیهای ظاهری، کاراکتری مرد، حدود 30 الی 40 ساله، دارای خانواده، با اسامی آهنگین و مرتبط با سازمان تأمین اجتماعی، اندامی لاغر و چهرهای با چشمان درشت، موی دارای موج و دارای ریش و سبیل، میتواند مناسب باشد. طراحی لباس کاراکتر نیز باید رسمی باشد و برای رنگ آن میتوان از گزینههای رنگی همچون سرمهای، سبز کهربایی و سفید بهره برد.
علاقهمندان میتوانند این شماره از فصلنامه تأمین اجتماعی و دیگر شمارههای آن را در وبگاه این نشریه به نشانی https://qjo.ssor.ir/ مطالعه کنند و در صورت تمایل برای ارسال مقالات خود با شماره 26105542 تماس حاصل فرمایند.
برچسب ها
فصلنامه  تامین اجتماعی