نیازمند آینده‌پژوهشی واقع‌بینانه هستیم/ تبدیل مدل «تعارض منافع» به گفتمان غالب در وزارت کار


نیازمند آینده‌پژوهشی واقع‌بینانه هستیم/ تبدیل مدل «تعارض منافع» به گفتمان غالب در وزارت کار

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با پژوهشگران حوزه رفاه و تأمین اجتماعی دیدار و بر آینده پژوهشی واقع‌بینانه تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی، در این دیدار وحید زارع‌فکری به همراه تیم مدیریتی و مشاوران دفتر هماهنگی امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با مدیران و پژوهشگران مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی به گفت‌وگو نشست و پژوهشگران حوزه رفاه و تأمین اجتماعی نیز نتایج برخی از پژوهش‌های خود را ارائه دادند.

در این نشست مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اهمیت دغدغه‌ها نسبت به عناوین سخن به میان آورد و گفت: دغدغه مدیران این وزارتخانه این است که متناسب با جایگاه حاکمیتی در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی، آینده‌ نسل‌های بعدی کشور را به‌خوبی مدیریت کنند. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز همواره تأکید دارد که بر محدودیت‌ها متمرکز نشویم، بلکه به فراتر از آنچه در اختیار داریم بیندیشیم.

زارع‌فکری با تشریح چالش‌های موجود در حوزه صندوق‌های بازنشستگی اظهار کرد: در این حوزه اگر بدون تدبیر، سیاست‌گذاری کارآمد و گفت‌و‌گو با شرکای اجتماعی گام برداریم، بدون شک با چالش‌های اساسی متعدد مواجه خواهیم شد؛ به همین دلیل برای این موضوع باید سناریو و الگوی جدیدی تدوین کنیم.

وی همچنین بر انجام پژوهش‌های مستقل و بدون محدودیت تأکید کرد و افزود: اکنون بیش از هر موضوع دیگری به آینده‌ی پژوهشی واقع‌بینانه نیاز داریم.

وی شکوفایی هر اقتصادی را منوط بر داشتن پنج مؤلفه کلیدی دانست و در این باره توضیح داد: این مؤلفه‌ها به‌عنوان گفتمان اقتصادی مطرح هستند که «مردمی‌بودن» اولین آن است و باید آن را ورای خصوصی‌سازی بدانیم است. بهره‌وری و مولدبودن، دانش‌بنیانی، درون‌زایی و برون‌گرایی از دیگر مؤلفه‌های مطرح در این حوزه شمرده می‌شوند.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: علاوه بر این موارد، ما به طرح سؤال دقیق نیاز داریم؛ این موضوع به‌قدری اهمیت دارد که چگونه سؤال پرسیدن را می‌توان جزو مهارت‌های اساسی قلمداد کرد.

زارع‌فکری در تایید سخنان نماینده کانون بازنشستگان آموزش و پرورش از مدل تکریم بازنشستگان، به‌عنوان ذی‌نفعان اصلی صندوق‌های بازنشستگی از بررسی امکان استفاده از تجارب و مهارت‌های بازنشستگان در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد و یادآور شد: یکی دیگر از طرح‌هایی که برای بازنشستگان پیگیر هستیم، تاریخ‌‌نگاری بازنشستگان است تا تعریف جایگاه خانواده و سالمندان را داشته باشیم. در این زمینه می‌توان به الگوی مذاکره با دولت برای تأمین بدهی‌های سازمان تأمین اجتماعی و اهمیت مسئولیت اجتماعی اشاره کرد. مسئولیت اجتماعی موضوع بسیار مهم و مورد توجه وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی است؛ از این رو، طراحی الگویی واحد و یکپارچه برای تخصیص منابع به مسئولیت‌های اجتماعی در دستور کار قرار دارد.
وی در پایان موضوعات کلان مربوط به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در حوزه‌های پژوهشی و آینده‌نگری تشریح و عنوان کرد: اشتغال و روابط کار از موضوعات قابل توجه در حوزه پژوهشی هستند. به‌عنوان مثال با بررسی امکان ایجاد هلدینگ مشاغل خانگی و سازمان‌دادن به آن می‌توان این ظرفیت‌ها را با صنایع مرتبط کرد. البته چنین اندیشه‌ای زمانی حالت بالفعل پیدا می‌کند که بررسی‌ها و پژوهش‌های بیشتری انجام شود، چرا که مشاغل خرد در این طرح، مهارت‌های لازم را کسب کرده و از طرفی بهره‌‌مندی‌های رفاهی را هم به دنبال خواهند داشت. به‌عنوان‌مثال با تأکید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مدل تعارض منافع که مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی نیز گزارشی درباره آن منتشر کرد، این امر را در وزارتخانه به گفتمان تبدیل کرده‌ایم و این ‌یک گفتمان غالب خواهد شد که در فرایند انتصاب و نظارت مدنظر قرار خواهد گرفت.


گفتنی است: در این نشست، پژوهش‌هایی با عناوین مصادیق تعارض منافع در سازمان تأمین اجتماعی، تدوین کدهای رفتاری در سازمان تأمین اجتماعی، شایسته‌گزینی مدیران سازمان تأمین اجتماعی، نظرسنجی‌ها پیرامون همسان‌سازی مستمری‌ها، دریافت مقرری بیکاری در شرایط کرونا و بیماران ترخیص‌کار از مراکز ملکی سازمان، وضعیت فقر و نابرابری در کشور، ارزیابی ارائۀ خدمت بیمۀ بیکاری، ابعاد اجتماعی واگذاری بانک رفاه، سطح‌بندی خدمات درمانی در سازمان تأمین اجتماعی، طرح‌ مراقبت‌ از سالمندان در سازمان تأمین اجتماعی، عملکرد درمان در تأمین اجتماعی، مسکن کارگری، روش‌های تعیین حداقل دستمزد، ارائۀ کارت اعتباری به مستمری‌بگیران، حمایت از بیکارشدگان تحت پوشش بیمه بیکاری در شرایط کرونا، بحران صندوق‌های بازنشستگی، اصلاحات صندوق‌های بازنشستگی، تنقیح قوانین و مقررات سازمان تأمین اجتماعی، معیارهای شفافیت مجموعۀ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، و تدوین استاندارد مسئولیت اجتماعی و خیر همگانی ارائه شد.


برچسب ها
 معاونت اقتصادی   وزارت رفاه   موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی   زارعی فکری   برنامه ریزی   پژوهش 

دیدگاه ها

برای ارسال دیدگاه باید وارد شوید.