قوانین و مقررات سازمان تامین اجتماعی تنقیح شد
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: حدود 2000 بخشنامه و دستور اداری که در طول سنوات گذشته صادر شده است تبدیل به 40 بخشنامه تنقیحی شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی، مصطفی سالاری در مراسم رونمایی از مجموعه تنقیح قوانین و مقررات تأمین اجتماعی که به همت موسسه عالی پژوهش انجام شد، اظهار داشت: مقررات زدایی و تنقیح مقررات به اندازه قانونگذاری دارای اهمیت است و این امر در نهادهایی همچون سازمان تأمین اجتماعی که قدمت زیاد و خدمات و جامعه تحت پوشش متنوعی دارد، دارای اهمیت مضاعفی است.
سالاری افزود: در یک سال گذشته تلاش فشردهای برای تنقیح مقررات تأمین اجتماعی صورت گرفت و واحدهای مختلف سازمان تأمین اجتماعی ازجمله موسسه عالی پژوهش، حوزه حقوقی و حوزه بیمهای برای به نتیجه رسیدن این کار مهم فعالیت کردند.
وی ادامه داد: مشارکت ذینفعان و شرکای اجتماعی از دیگر مسائل مهم در تنقیح مقررات است و پیشنهادات اصلاحی تشکلها نیز مورد توجه قرار گرفت و در کنار تجمیع و تنقیح، اصلاح مقررات نیز انجام شد که بیشتر مبتنی بر نظرات شرکای اجتماعی انجام شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی دسترسی آزاد و آسان عموم مردم به بخشنامهها و مقررات جاری را از مسائل مهم برشمرد و گفت: بخشنامههای تنقیحی در سایت سازمان تأمین اجتماعی منتشر می شود و همه بخشنامه ها در دسترس عموم مردم قرار دارند.
سالاری از برنامه ریزی برای تداوم تنقیح مقررات تأمین اجتماعی خبر داد و گفت: موضوع مهم این است که در آینده در صورت نیاز بتوانیم به جای صدور بخشنامههای جدید، بخشنامههای جاری را اصلاح کنیم و نسخه جدید هر بخشنامه جایگزین نسخه قبلی شود تا با گذشت زمان بار دیگر بخشنامههای متعدد درباره یک موضوع نداشته باشیم.
وی افزود: دریافت نظرات شرکای اجتماعی نیز در زمان صدور بخشنامهها در آینده مورد توجه خواهد بود و پیش نویس بخشنامهها قبل از ابلاغ در اختیار نمایندگان شرکای اجتماعی قرار میگیرد تا نظرات اصلاحی آنان در بخشنامهها مورد توجه قرار گیرد.
سالاری هدف نهایی سازمان تأمین اجتماعی را بهبود روابط با شرکای اجتماعی و ذینفعان این سازمان برشمرد و گفت: خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی نیز در برنامه تنقیح بخشنامهها مورد توجه است و در بخشنامههای جدید سازوکارهای ارائه غیرحضوری خدمات پیشبینی شده است.
وی با اشاره به صدور بخشنامه تنقیحی مربوط به بیمه قراردادهای مقاطعه کاری، گفت: در کنار صدور بخشنامه تنقیحی سازوکاری طراحی میکنیم که ضریب بیمهای مربوط به هر قرارداد پیمان قبل از مناقصه و انعقاد قرارداد بین پیمانکار و واگذارنده کار به طرفین اعلام شود و با این کار علاوه بر شفافیت بیشتری که برای انعقاد قرارداد ایجاد میشود، از ایجاد اختلاف نظر و یا برداشتهای سلیقهای از مقررات نیز تا حد زیادی کاسته میشود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از برنامه ریزی برای اتصال سامانههای این سازمان با سازمان امور مالیاتی خبر داد و گفت: این کار موجب شفافیت بیشتر و پیشگیری از اعمال سلیقه در اجرای قانون میشود.
**معرفی و رونمایی از 10 برنامه مهم تامین اجتماعی
روزبه کردونی، رئیس موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی در این مراسم گفت: هنر و کارکرد اصلی یک سیاستگذار تبدیل آرمانها و آرزوها به برنامه اجرایی است و این معیار مناسبی برای ارزیابی میزان موفقیت است.
وی افزود: سازمان تأمین اجتماعی به دلیل حوزه گسترده و سابقه طولانی فعالیت و همچنین تنوع ذینفعان با انباشت قوانین و مقررات روبرو است و تنقیح قوانین یکی از دغدغه های دائمی آن بوده است. در دوران جدید نیز با توجه به سرعت تحولات اجتماعی و تکنولوژیکی ضرورت تنقیح و اصلاح قوانین اهمیت بالاتری دارد.
کردونی ادامه داد: در سازمان تامین اجتماعی از زمان شروع فعالیت دکتر سالاری یکی از مهمترین مسائلی که با جدیت پیگیری شد تنقیح مقررات است که امروز شاهد به نتیجه رسیدن این موضوع هستیم.
رئیس موسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی از تداوم جلسات معرفی دستاوردها و اقدامات سازمان تأمین اجتماعی در هفتههای آینده خبر داد و گفت: در این جلسات 10 موضوع مهم را که در دو سال گذشته به سرانجام رسیده است را معرفی و مرور میکنیم و فرآیند حل این مسایل بیان میشود.
**پیگیری تنقیح مصوبات در هیأت وزیران
دکتر عمران نعیمی، مدیرکل امور حقوقی و قوانین سازمان تأمین اجتماعی گفت: اهمیت و ضرورت تنقیح مقررات بر کسی پوشیده نیست و در بین دستگاههای اجرایی سازمان تأمین اجتماعی توجه ویژهای به تنقیح مقررات و بخشنامه های داخلی سازمان تامین اجتماعی داشته و این کار به سرانجام رسید.
وی با بیان اینکه تامین اجتماعی یک سازمان بخشنامه محور است، گفت: در این سازمان در طول سنوات گذشته بخشنامه های متعدد در برخی مسائل چندین بخشنامه داشتیم به عنوان نمونه در حوزه بازنشستگی 77 بخشنامه داشتیم در برخی حوزه ها 200 بخشنامه داشتیم که در فرآیند تنقیح مقررات تلاش کردیم که در هر موضوع یک بخشنامه داشته باشیم.
نعیمی با بیان اینکه در تنقیح مقررات مهمترین اولویت ما قانون گرایی است، گفت: تمام تلاش خود را کردیم که بخشنامهها مطابق با قوانین و مقررات باشد و در تنقیح مقررات بازنگری، اصلاح و پالایش بخشنامهها انجام شد.
مدیرکل امور حقوقی و قوانین سازمان تأمین اجتماعی استفاده از دانش تخصصی بخشهای فنی این سازمان را از دیگر مسائل مهم در تنقیح مقررات عنوان کرد و گفت: در جلسات شورای تنقیح مقررات نمایندگان واحدهای مختلف حضور داشتند و 40 کارگروه در زیرمجموعه شورای تنقیح شکل گرفت تا بخشنامههای تنقیحی توام با بررسی دقیق کارشناسی تهیه شود.
نعیمی از مشارکت نمایندگان تشکلهای شرکای اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی در تنقیح مقررات این سازمان تشکر کرد و گفت: در موضوعات مرتبط با شرکای اجتماعی نمایندگان تشکلها دعوت شدند و نظرات اصلاحی متعدد این عزیزان در تهیه بخشنامههای تنقیحی تا حد امکان مورد توجه قرار گرفت به عنوان نمونه در بخشنامه مقاطعه کاران بیش از 50 ساعت جلسه کارشناسی داشتیم و بیش از 100 مورد پیشنهاد اصلاحی شرکای اجتماعی را اعمال کردیم.
وی دسترسی آزاد و انتشار بخشنامهها را از دیگر مسائل حائز اهمیت دانست و گفت: بخشنامههای تنقیحی در سایت سازمان تأمین اجتماعی و سامانه ملی قوانین و مقررات منتشر میشوند.
مدیرکل امور حقوقی و قوانین سازمان تأمین اجتماعی از پیگیری برای تنقیح مصوبات هیأت وزیران درباره این سازمان خبر داد و گفت: برای این کار با معاونت حقوقی ریاست جمهوری در حال همکاری هستیم و امیدواریم به زودی روند تنقیح این مصوبات نیز شروع شود.
جعفریان، مشاور بیمه و مالیات اتاق اصناف ایران در این جلسه گفت: در سازمان تامین اجتماعی با حرکت به سوی تنقیح مقررات کار ارزشمندی صورت گرفت و به عنوان یکی از اعضای شرکای اجتماعی شهادت می دهم که در این کار ارزشمند نمایندگان شرکای اجتماعی مشارکت اثرگذاری داشتند. ما از کار انجام گرفته رضایت داریم و خواسته ها و دغدغه های ما تا حد امکان اجرا شده است.
علی مصطفایی، نماینده اتاق تعاون ایران در این جلسه گفت: در سازمان تأمین اجتماعی کار بزرگ و ارزشمندی انجام شد و اعتقاد ما این است که تشکل های کارگری و کارفرمایی تعاونی ظرفیت بالایی وجود دارد و ما در جلسات تنقیح مقررات به اشتراکات و ظرفیتهای بالایی که برای همکاری وجود دارد، پی بردیم.
وی افزود: پیشنهاد ما این است که شورای تنقیح مقررات به صورت دائمی فعالیت کند و به صورت مداوم درباره مقررات بحث و تبادل نظر با مشارکت شرکای اجتماعی انجام شود. برگزاری منظم کمیته وحدت رویه نیز میتواند موجب پیشگیری و رفع بسیاری از مشکلات شود.
آرمان خالقی، عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت در این جلسه گفت: در تنقیح مقررات سازمان تأمین اجتماعی کار خوب و قابل تقدیری صورت گرفته است و خانه صنعت معدن و تجارت نیز در جلسات مشارکت داشته و کار با جدیت انجام شد.
وی افزود: تداوم و توسعه رابطه تامین اجتماعی و شرکای اجتماعی اختلاف نظرها را کم میکند و امیدواریم شاهد تداوم این رویکرد در تامین اجتماعی باشیم.
برچسب ها