اقتصاد نیروی کار


بازار کار، تحرک نیروی کار، مهاجرت، تغییر نرخ مشارکت، تحولات تحصیلی، مهارتی و فناورانه، در اختیار گرفتن فرصت‌های خالی، تبعیض و تفاوت‌های دستمزدی همواره از مسائل و موضوعات مهم و شاید شالودۀ اقتصاد نیروی‌ کار باشد. اما موضوع مهم تحلیل تغییرات موردی یا جمعی آنهاست که آثار بسیار متفاوتی بر متغیرهای بازار کار و حتی اقتصاد کلان دارد.

در این کتاب آمده است: «موضوع بازار کار به جنبه‌هاي متعدد جسمي و روحي انسان‌ها برمي‌گردد. انسانها در راستاي کنش‌هاي مهارتي خود به‌مثابة يک بنگاه چند محصولي با استفاده از خلاقيت‌هاي ذاتي و اکتسابي و با کمک کسب دانش، مهارت و تلاش‌هاي نوآورانه، براي حضور در بازار کار و توانايي انجام مجموعة بزرگي از اعمال اقتصادي، اجتماعي و خانوادگي را با درجات مختلف کارآيي آمادگي بالقوه پيدا مي‌کنند.

اگر بتوان جامعه را تبلور انسان، کار و توليد دانست که مجموعه‌اي از واکنش‌هاي متقابل است، برايند اين نيروها در چارچوب قواعد و ضوابط اجتماعي به‌گونه‌اي ظهور خواهند کرد که مدار اقتصادي به‌نحو مطلوبي به گردش درآيد. اگرچه گاهي اوقات اين بازي تا مرز مختل شدن پيش مي‌رود، با تعديل قواعد بازي و خويشتنداري کارگزاران، منافع حداکثري جامعه تأمين مي‌شود. خلاصه اينکه براي اصلاح، سامان بخشيدن و به تعادل رساندن بازار کار، نبايد صرفاً نگاه تک‌بعدي به اين بازار داشت. موضوع اين بازار انسان است و بهبود عملکرد بازار کار نيازمند نگاه چندبعدي روان‌شناختي، جامعه‌شناختي، حقوقي، فرهنگي و اقتصادي است.

ويژگي‌هاي اين ترجمه

کمبود کتاب جامعي در حوزه بازار کار و اشتغال که از منظر نظري و کاربردي بتواند به مسائل اين حوزة علمي بپردازد، ما را بر آن داشت که به ترجمة يکي از مهم‌ترين کتب درسي در زمينة اقتصاد کار مبادرت ورزيم که قابليت تدريس در سه مقطع کارشناسي، کارشناسي ارشد و دکتري، گسترش امکان مطالعات براي پژوهشگران و تعميق انديشه کارشناسان براي تصميم‌سازي دانش‌مدار را داشته باشد. اين کتاب که سه استاد برجستة اقتصاد کار آن را به رشتة تحرير درآورده‌اند، به جنبه‌هاي متفاوتي از موضوع پرداخته که در کمتر کتابي در اين عرصه، بدين وسعت و دقت، به آن پرداخته‌اند. نويسندگان اين کتاب ضمن تدريس در دانشگاه‌هاي معتبر اروپايي، همگي در زمرة اقتصاددانان‌کار محسوب مي‌شوند و در انجمن اقتصاد کار اروپا و آمريکا که در کشور آلمان قرار دارد، کارهاي علمي و پژوهشي انجام مي‌دهند. ايشان مقالات متعددي در نشريات تراز اول در حوزة اقتصاد کار و منابع انساني به رشتة تحرير درآورده‌اند.

ويژگي‌هاي اين کتاب

  1. ارائة دانش جديد و به‌روزرساني باورهاي کارشناسي؛
  2. جامعيت و پوشش موضوعات همزمان با حفظ هماهنگي و انسجام مطالب؛
  3. تلفيق نظريه و عمل با ارائة شواهد تجربي بسيار؛
  4. شناسايي مطالعات موردي در باب انواع سياست‌هاي بازار کار؛
  5. افزايش دقت و احتياط در استفاده از نظريه‌ها، روش‌ها و ابزارها براي تبيين مسائل گوناگون بازار کار؛
  6. دقت در ترکيب مطالب فنيـاقتصادي و اجتماعي ـ  اقتصادي؛
  7. ارائة توصيف آماري در ابتداي اکثر فصول و موضوعات و سپس استنباط آماري مناسب و در پايان بحث اشاره به خطاي انتخاب.
  8. مرجع مناسب برای اجرای اصول نه­گانه سیاست­های کلی تامین اجتماعی و اصول سیزده­گانه سیاست­های کلی اشتغال
  9. منبع جامع از تجربیات کشورهای گوناگون برای اجرای سیاست­ها و برنامه های پنج ساله توسعه اقتصادی کشور
  10. تاکید بر موضوع اشتغال زنان به عنوان یک مسئله راهبردی در بازار کار

اين کتاب از چهار بخش و چهارده فصل تشکيل شده است.

 


برچسب ها
  


اقتصاد نیروی کار

موءلف : پیرکاهوک،استفان کارسیلو،آندره زیلربرگ مترجمان:حسن طائی و رضا اخباری
سال تولید : 1402
نوع اثر : کتاب
عاملین تولید :


دیدگاه ها

برای ارسال دیدگاه باید وارد شوید.